Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

ro

10 Apr, 2024 14:13 501 Marime text

Sursa foto: AVR

     
  • Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut peste 7.000 perechi de încălțăminte sport susceptibilă de a fi contrafăcută. Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 6.000.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 
În data de 9 aprilie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
     
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit peste 7.000 perechi de încălțăminte sport susceptibilă de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional, potrivit Autorității Vamale Române (AVR).
 

„Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 6.000.000 lei. În  conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
 
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor”, transmite sursa menționată.
 
 

 
 Citește și
Captură a inspectorilor vamali din portul Constanța Sud. Bunuri contrafăcute de aproape 7.500.000 lei (Galerie FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii