Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 50 de mașini fără stăpân sau abandonate din Constanța, ridicate de polițiștii locali

ro

16 Aug, 2021 12:57 1589 Marime text
  • Polițiștii locali au început astăzi să ridice mașinile fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului și să le transporte în parcul auto de pe strada Vârful cu Dor.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat pe 09 august 2021 dispoziția prin care 52 de vehicule (33 abandonate și 19 fără stăpân) trebuie să fie ridicate de pe domeniul public pentru a elibera astfel străzile și trotuarele din oraș.

Acțiunea de astăzi este rezultatul unui efort susținut al polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului și a verificărilor polițiștilor locali, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

„Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehiculului”, transmite Primăria.

Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484205 și 0341.922.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii