Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 160 de copiii ucraineni au început luni școala la Constanța

ro

04 Apr, 2022 15:43 1607 Marime text
Sală de curs, foto: PMC

Luni, 4 aprilie, peste 160 de copii refugiați din Ucraina, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au început cursurile la Constanța. 
 
Astfel, într-o anexă a Școlii Gimnaziale nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” au fost amenajate săli de clasă pentru copii - grădiniță și clasa 0, iar cei mai mari, învață în incinta unității de învățământ. 
 

„Trebuie să facem tot posibilul pentru ca viața acestor copii să se apropie cât de cât de normal, să-i ajutăm să depășească măcar puțin traumele suferite. Și-au întrerupt școala în Ucraina și este foarte important să își continue studiile, să se simtă în siguranță și protejați, să fie îngrijiți și să aibă interacțiune socială.

Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat demeresului nostru. Cu sprijinul lor, am reușit să amenajăm și să dotăm în timp record sălie de clasă, astfel încât, astăzi clopoțelul a sunat și pentru acești copii, victimele inocente ale unui război nedrept”, a declarat Florin Cocargeanu, viceprimarul municipiului Constanța. 

 
Refugiați la școală, foto: PMC


Potrivit Primăriei Municipiului Constanța (PMC), copiii sunt împărțiți în patru grupe de vârstă (3-6 ani, 7-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani) și învață în două schimburi - între 08.30 și 12:30, respectiv, 13:00 și 17:00.
 

„În actul educațional s-au implicat și mai multe cadre didactice care au fugit din calea războiului. Ele fac tot posibilul pentru ca ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație”, potrivit PMC.


Totodată, pentru cei de peste 14 ani care vorbesc limba engleză au fost îndreptați către liceele cu predare bilingvă din municipiul Constanța. 
 
Proiectul pentru integrarea refugiaților în unitățile de învățămând constănțene beneficiază de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii