Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1000 de persoane asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit

ro

28 Feb, 2023 10:17 970 Marime text
foto: IGSU 1.203 de persoane au fost asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore
 
O pondere de peste 70% din totalul intervențiilor, la nivel național, din data de 27 februarie a.c., a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.195 de cazuri din totalul de 1.640 de situații de urgență gestionate.

De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 57 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 380 misiuni pentru protecția comunităților.,transmite IGSU. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 8 persoane aflate în dificultate., Informează sursa citată anterior


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-Salvatorii doljeni au acționat, ieri, pe DJ 606C, între localitățile Gogoșu și Ștefănel, în urma unui accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noștri au evaluat și acordat asistență medicală de urgență celorlalte trei victime, ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare.

De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje privind efectele hidro-meteorologice periculoase, în județul Timiș și 2 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urs) în județele Brașov și Mureș.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 213 de pompieri salvatori și 160 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii