Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Personalul TESA din sănătate anunță o demonstrație de protest

ro

10 Dec, 2023 10:25 706 Marime text
Sursa foto: Facebook



 
  • Uniunea Națională a Sindicatelor TESA din  Sănătate organizează în data de 12 decembrie 2023  o demonstrație de protest în fata clădirii Ministerului Sănătății , intre orele 12.30-14.30, conform autorizației primite de la Primăria Capitalei, potrivit știripesurse.ro.

Ministrul Alexandru Rafila a fost de acord să primească o delegație numeroasă a Uniunii TESA intre orele 14.00-14.30. Demonstrația are loc ca o reacție de susținere a protestelor din aproape toate spitalele tarii , proteste începute după ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personalul din cadrul CAS.

„Timp de șapte ani de zile personalul TESA din Sănătate a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizării. Solicitările noastre sunt : majorarea salariilor cu 25 %, cum a fost aprobată pentru personalul din CAS, eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării . Aceste acțiuni de protest ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat in unele sectoare TESA , în cazul în care discriminarea salarială nu va înceta .
Este strict necesar ca până la apariția noii legi a salarizării, Guvernul să facă cât mai curând un gest de dreptate pentru personalul nemedical din sănătate.
Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. România este singura tară din UE în care există o groapă salarială între personalul medico-sanitar și cel de suport nemedical (tehnic-economic – administrativ) –TESA- din sectorul sanitar și unde nu se tine cont de o echitate în raportul studii-experiență – importanța muncii !”, susțin aceștia în revendicări.
 
 

 
 Citește și
Protest spontan al grefierilor la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii