Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:40 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la un post de poliție și domiciliul unui polițist într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în județul Vaslui

ro

07 Nov, 2019 12:28 771 Marime text
Miercuri, 6 noiembrie a.c. ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)  - Biroul Teritorial Vaslui, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la sediul unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, la domiciliul unui agent de poliție din cadrul acestei instituții, precum și la o persoană fără calitate specială.

Dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT – B.T. Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie 2019, a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGA. – SJA Vaslui, privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de luare de mită de către polițist, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SJA Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunilor de luare de mită, două infracțiuni de șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice.

În fapt, în anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor.

Totodată, în perioada 2017 – 2018, polițistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informații confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca, astăzi, acesta să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii