Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane suspectate de contrabandă cu țigări! Trei inculpați, reținuți

ro

20 Oct, 2023 13:40 838 Marime text
La data de 19.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin  au dispus reținerea a 3 inculpați,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă  (procurarea, colectarea, deţinerea, depozitarea, transportul și comercializarea pe teritoriul României de ţigarete de provenienţă extracomunitară).

Potrivit DIICOT, în urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate ieri, au fost descoperite și ridicate  cantitatea de 573.500  ţigarete netimbrate (diferite mărci), 11 telefoane mobile și DVR-uri, sumele de 123.440 de lei și  11.830 euro, precum  și mai multe  înscrisuri de interes în cauză. 

În cursul acestei zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin  au dispus   măsura controlului judiciar față de cei trei inculpați, pentru o perioadă de 60 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin.
Acțiunea  a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul  BCCO Timişoara, BCCO Oradea, SCCO Arad, IPJ Caraș-Severin - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, jandarmilor din cadrul  IJJ Caraș-Severin și  Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și  inspectorilor de la Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Cultură de canabis descoperită de procurorii DIICOT! Un bărbat a fost reținut (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii