Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane și firme, într-o cauză de infracțiuni economice. Vor fi puse în aplicare mandate de aducere

ro

12 Dec, 2019 09:05 1580 Marime text

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 28 de percheziţii domiciliare și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova și Teleorman.

Sunt vizate persoane și firme care ar fi înregistrat achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o societate comercială cu un comportament tip fantomă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2016 - august 2018, 33 de societăți comerciale ar fi evidenţiat în documentele contabile şi ar fi declarat organelor fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri şi servicii de pe teritoriul naţional, de la o firmă cu un comportament tip fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 5.130.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Simultan, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliția Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 21 de percheziţii domiciliare, într-o altă cauză în legătură cu persoanele și societățile comerciale implicate.

La acțiune participă și polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Maramureș, Olt, Prahova și Teleorman, sprijiniți de Direcția Operațiuni Speciale, Institutul Național de Criminalistică și de echipe din cadrul Serviciului de Intervenţii și Acţiuni Speciale.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii