Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la DNA Percheziții de amploare la sediul PSD Arad. Sunt vizați trei parlamentari

ro

09 Dec, 2019 09:06 2052 Marime text
În această dimineață, DNA și DGA Timișoara au desfășurat mai multe percheziții la locuințele unor parlamentari dar și aleși locali PSD din Arad,.
 
În 15 locații din Arad și Timiș au descins procurorii DNA. Printre acestea se numără și angajați ai direcției regionale de drumuri. Mai multe persoane urmează a fi duse la audieri la DNA, urmând a fi cercetate într-un dosar de fapte de corupție.
 
Trei parlamentari au fost vizați de procurori. Florin Tripa, membru al Camerei Deputaților a ajuns și el la sediul DNA Timișoara, însă a declarat că nu știe despre ce este vorba:

”Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a susținut Tripa.

DNA, printr-un comunicat de presă, a transmis că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiunide corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.
 
În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Potrivit informațiilor, dosarul vizează mita de la vama Nădlac pentru a se trece cu vederea greutatea necorespunzătoare reglementărilor sau documentelor de transport.

De semenea, și consilierul județean de la Arad, șef al DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic a fost ridicat luni dimineață de la sediul PSD Arad și dus la DNA Timișoara pentru audieri.

Sursă foto: DNA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii