Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziții de amploare la Constanța. Polițiștii au confiscat zeci de mii de pachete de țigări, autoturisme și materiale pirotehnice

ro

06 Dec, 2019 09:37 11196 Marime text
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 65 de percheziții, în urma cărora au indisponibilizat aproximativ 22.000 de pachete de țigarete.

Ieri, 5 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Constanţa au efectuat 63 de percheziții domiciliare în județul Constanța, alte 2 fiind efectuate în județul Călărași, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.


Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul anului 2019, mai multe persoane ar fi comercializat țigarete care nu aveau aplicate timbre fiscale prevăzute de legislația română în vigoare sau care prezentau timbre fiscale aparținând unor state străine.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 21.697 de pachete de țigarete, aproximativ 2 tone de materiale pirotehnice interzise la deținere, 4 autoturisme, 19.500 de euro și 15.000 de lei.

14 persoane au fost reținute și introduse în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La efectuarea perchezițiilor au participat 163 de polițiști din Constanţa și 80 de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Constanța, Tulcea, Galați, Călărași și Brăila.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

UPDATE: „În urma activităților de astăzi în dosarul de contrabandă au fost stabilite urmartoarele:

patru persoane au primit mandat de arestare preventivă, șapte persoane au primit arest la domiciliu si trei persoane, control judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii