Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru moment CJC nu se constituie parte civilă în cel mai recent dosar al lui Nicuşor Constantinescu şi al lui Cristian Zgabercea

ro

23 Apr, 2015 00:00 1451 Marime text
În cadrul şedinţei CJC de ieri, pe ordinea suplimentară a fost introdus proiectul de hotărâre cu numărul 39 privind discutarea Adresei din data de 14 aprilie a DNA - Serviciul Teritorial Constanţa în Dosarul nr. 200/P/2014, în care aleşii judeţeni trebuiau să precizeze dacă se vor constitui parte civilă în ultimul dosar în care preşedintele suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată de către DNA Constanţa. Nu este pentru prima dată când DNA solicită CJC-ului acest lucru, cum nu este nici pentru prima dată când aleşii locali au avut o opinie similară.

Citeşte şi

Se va constitui sau nu CJC parte civilă în al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu? Răspunsul - pe 22 decembrie 

Consilierii judeţeni au stabilit ca CJC, dacă va fi cazul, să se constituie parte civilă în acest ultim dosar al lui Nicuşor Constantinescu, la finalul procesului, când se va stabili valoarea prejudiciului sau dacă acesta există sau nu. „Este o sumă prea mare cea pe care o spun procurorii acolo, iar eu nu cred că întreaga sumă poate fi prejudiciu în dauna Consiliului Judeţean. De aceea vom aştepta ca Justiţia să îşi urmeze cursul şi după ce instanţele pe penal îşi vor face treaba, atunci noi vom stabili dacă ne constituim parte civilă, în cazul în care există un prejudiciu sau care va fi valoarea stabilită pentru aceasta“, a precizat vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir. Potrivit prevederilor legilor în vigoare, aleşii judeţeni au posibilitatea legală de a adopta hotărârea în această manieră. Singurul dezavantaj ar fi acela că, până la stabilirea unui eventual prejudiciu, va trece mult timp.

Consilierii liberali au propus iniţial ca CJC să se constituie în acest moment procesual parte civilă în dosar, însă propunerea lor a primit doar zece voturi. Ulterior, s-a votat în unanimitate propunerea înaintată de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, aceea de a se constitui parte civilă la finalul procesului. În cauză, potrivit procurorilor DNA, prejudiciul produs ar fi de aproximativ 18 milioane de lei.
 
„Noi am primit această adresă şi am respectat procedura de a o introduce pe ordinea de zi a primei şedinţe de Consiliu Judeţean pentru a o discuta în plen. Este o adresă în care ni se cere să ne constituim parte civilă într-un dosar. Este vorba despre ultimul dosar al preşedintelui Nicuşor Constantinescu, cu Cristian Zgabercea, cu Carmen Vasile, Fundaţia Fantasio şi aşa mai departe“, a declarat Cristinel Dragomir.

Citeşte şi:

Drumul banilor până la Sibiu: Nicuşor Constantinescu, finul Zgabercea şi un interpret de muzică populară, trimişi în judecată de DNA 

Amintim totodată că, tocmai în acest dosar, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a formulat, la Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța, o cerere de recuzare, în dosarul penal nr. 200/P/2014, a procurorului Andrei Bodean, motivând că „în privinţa acestuia este incident un caz de incompatibilitate, în sensul că există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia este afectată“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii