Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru două piese Costi Ioniţă, la Grammy datorită lui Shaggy

ro

08 Dec, 2011 01:00 3967 Marime text
cap_4.jpg„Suntem câţiva care ducem numele României pe culmi foarte înalte, mă simt foarte onorat. Mă bat cu Lady Gaga, Pitbull, toate numele mari"

Interpretul constănţean Costi Ioniţă are ocazia să ajungă pe scena Grammy.

Unul dintre albumele la care Ioniţă a lucrat a fost nominalizat pentru celebrele premii. Este vorba despre două piese compuse de constănţean, apărute pe albumul „Summer in Kingston" al lui Shaggy, interpret cu care colaborează de mai bine de un an. Costi Ioniţă şi-a început cariera ca interpret al unei trupe de rock, însă celebritatea a atins-o odată cu proiectul Valahia, formaţie în care a cântat alături de Dorin Topală şi de Mihai Trăistariu. Cum nici Valahia n-a mers la nesfârşit şi fiind însetat după

faimă, Costi Ioniţă s-a „înfrăţit" cu maneliştii, având colaborări apreciate de adepţii genului cu „monştrii sacri" precum Adrian Copilul Minune. A lansat numeroase trupe şi interpreţi şi a compus mii de piese. Cu Shaggy colaborează de un an, iar albumul „Summer in Kingston" este nominalizat la categoria „Best Reggae Album" la Grammy 2012. Piesele compuse de Costi sunt „Dame" şi „Fired up", care este un featuring cu românca Celia.

Melodia „Fired up" îl aduce alături de Shaggy pe unul dintre soliştii în vogă ai momentului: Pitbull, cel care, de curând, a apărut pe scenă împreună cu Jeniffer Lopez.

Costi spune că a gândit piesa numai pentru Shaggy, care a considerat că este prea bună doar pentru el, aşa că a decis să-l coopteze şi pe Pitbull ca voce. „Suntem câţiva care ducem numele României pe culmi foarte înalte, mă simt foarte onorat. Mă bat cu Lady Gaga, Pitbull, toate numele mari. Este o onoare imensă pentru mine să mă aflu nominalizat printre aceste nume ale muzicii mondiale. Este extraordinar. Eu am lucrat la albumul lui Shaggy, care are opt piese, două dintre ele au fost compuse de mine. S-a vândut, este numărul unu în vânzări la secţiunea reggae", a declarat Costi Ioniţă pentru B1TV. Premiile Grammy 2012 vor fi decernate pe 12 februarie, la Los Angeles.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii