Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe asta nu o ştiaţi. Care era numele real al lui Răzvan Ciobanu. Procurorii, despre moartea violentă a creatorului de modă

ro

02 May, 2019 00:00 5057 Marime text
Opinia publică îl cunoaște pe Răzvan Ciobanu, creatorul de modă care a decedat în teribilul accident din noaptea de 28 spre 29 aprilie, la Săcele, judeţul Constanţa, cu acest nume. Totuşi, puţini ştiu numele complet al designerului. Aşa cum se poate vedea şi pe cruce, primul nume cu care a fost botezat bărbatul este Mihăiţă. Numele complet al creatorului de modă este Mihăiţă-Răzvan Ciobanu.
 
Amintim că, în data de 29.04.2019, în jurul orei 7.15, oamenii legii au fost sesizaţi de producerea unui accident mortal. Un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism, pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele, şi, ajungând la intrarea în localitatea Sacele, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra  autoturismului şi a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 de metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulţi copaci. A rezultat decesul la faţa locului a conducătorului auto.
 

Cauza morţii designerului

 
Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este abilitat să aducă la cunoştinţă publică următoarele:
           
„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa efectuează cercetări privind împrejurările în care a decedat numitul Ciobanu Răzvan în noaptea de 28-29 aprilie 2019. Ancheta vizează circumstanţele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima.
           
Din investigaţii a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele din jud. Constanţa, a rulat aproximativ 850 m şi apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul şi nu purta centură de siguranţă, aspecte constatate cu ocazia cercetării la faţa locului de către experţi.
           
În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului.
           
În ceea ce priveşte poziţia în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice.
           
Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători.
           
De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii.
           
Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice, iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ Bucureşti.
           
În prezent, ancheta este în desfăşurare, fiind administrate probe şi efectuate acte de urmărire penală, în vederea aflării adevărului şi stabilirii în mod corect şi complet a circumstanţelor producerii accidentului auto ce a avut ca urmare decesul numitului Ciobanu Răzvan“.

Cine este Răzvan Ciobanu  


Creatorul de modă Răzvan Ciobanu este cunoscut în lumea mondenă autohtonă. A fost jurat la emisiunea „Bravo, ai stil!“. A avut prima prezentare la 19 ani. În perioada 16-18 septembrie 2007, a participat alături de Irina Schrotter şi de alţi designeri din întreaga lume la expoziţia internaţională de design vestimentar The Train, desfăşurată la New York. Colecţia primăvară-vară „Rochia”, lansată în 27 ianuarie 2009, care conţine 70 de rochii de seară, a primit critici pozitive de la specialiştii în modă. Printre vedetele care au participat s-au numărat: Andreea Raicu, Oana Cuzino, Vali Bărbulescu, Dragoş Bucurenci, Mircea Solcanu şi alţii. Colecţia „Preciouss”, care gravitează în jurul sexualităţii, a fost lansată în 2009.
 
Răzvan Ciobanu a fost unul dintre juraţii concursului „Bravo, ai stil!”, alături de Iulia Albu, Raluca Bădulescu şi Maurice Munteanu, în sezoanele 1, 2 şi 3. În ciuda faptului că televiziunea nu făcea parte din pregătirea sa profesională, motivul pentru care a acceptat să facă parte din emisiune a fost faptul că aparţine domeniului său şi a dorit să participe la un proiect educativ din punct de vedere stilistic.
         
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii