Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru ani de la moartea îndrăgitului creator de modă Răzvan Ciobanu! Tragedia a avut loc în județul Constanța

ro

29 Apr, 2023 16:37 2636 Marime text
  • Prin ordonanța din 05.11.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus, în baza art. 16 al. 1 lit. f Cod procedură penală, clasarea cauzei privind pe Ciobanu Mihăiță Răzvan, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 și 2 Cod penal (auto-accidentare), și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 al. 2 Cod penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului“.

Au trecut patru ani de la producerea accidentului mortal în urma căruia îndrăgitul creator de modă Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța spun că, în data de 29.04.2019, în jurul orelor 07.15, au fost sesizați de producerea unui accident mortal.

„Un bărbat de 43 de ani a condus un autoturism, pe DJ 226, dinspre Năvodari către Săcele și ajungând la intrarea în localitatea Săcele, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă către dreapta, unde a rulat aproximativ 850 metri, după care a intrat în coliziune cu mai mulți copaci. A rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto“.

Răzvan Ciobanu se afla într-un autoturism marca Range Rover și, potrivit declarațiilor prietenilor săi făcute la momentul respectiv, încerca să ajungă în București, din Mamaia.

Din nefericire, ar fi greșit drumul și așa a ajuns pe DJ 226, drum județean ce leagă Năvodari de comunele Corbu, Săcele, Istria, Sinoe și Mihai Viteazu.

Se afla în dreptul localității Sinoe când a pierdut controlul mașinii și autoturismul a ieșit în afara părții carosabile.


Bolidul a rulat pe o distanță de aproximativ un kilometru în câmp deschis, cu viteză. În cele din urmă, mașina s-a izbit violent de mai mulți copaci.

Oficial de la Parchet

„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Rutier al Poliției Municipiului Constanța au efectuat cercetări privind împrejurările în care a decedat numitul Ciobanu Mihăiță Răzvan în noaptea de 28-29 aprilie 2019. Ancheta a vizat circumstanțele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima.

Prin ordonanța din 05.11.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus, în baza art. 16 al. 1 lit. f Cod procedură penală, clasarea cauzei privind pe Ciobanu Mihăiță Răzvan, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 și 2 Cod penal (auto-accidentare), și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. de art. 336 al. 2 Cod penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului“.

Așadar, dosarul a fost închis pe motiv că „făptuitorul“, identificat de procurori în persoana creatorului de modă, a decedat.

Răzvan Ciobanu a fost înmormântat la data de 2 mai 2019, în București. A fost
condus pe ultimul drum de sute de persoane.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Tragedie la Tulcea, în drum spre Constanța! Un mort și trei răniți. Sentință definitivă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii