Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru polițiști examinatori din Arad, urmăriți penal pentru luare de mită

ro

08 Aug, 2023 15:43 859 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față patru polițiști examinatori pentru luare de mită.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Mironescu Vasilică-Bogdănel - comisar șef de poliție, Bezergheanu Daniel - comisar de poliție, Gherheș Ioan - inspector principal de poliție și Stoica Ionuț-Tiberiu - agent șef de poliție, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Arad.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada octombrie 2022 - martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.
 
În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia.
 
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
 
Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 


Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Argeș: Percheziții la persoane bănuite de delapidare. Ce au descoperit polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii