Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Partidul AUR Constanța, în conferință de presă. Ce se discută?

ro

03 Nov, 2023 14:00 1413 Marime text
  • Partidul AUR, filiala Constanța, va organiza pe data de 3 noiembrie 2023, vineri, o conferință de presă. 
     
Partidul AUR, filiala Constanța, va organiza pe data de 3 noiembrie 2023, vineri, o conferință de presă. 

La conferință participă senatorul AUR Sorin-Cristian Mateescu, avocatuș Nicolae Vlahu - candidat din partea AUR Constanța la alegerile europarlamentare, avocatul Dumitru Bădrăgan - purtător de cuvânt AUR Constanța și Alin Luchian - coordonatorul AUR Medgidia.

UPDATE:

Dumitru Bădrăgan a luat cuvântul.

„Alături de mine stă Sorin Mateescu, candidatul la europarlamentare Nicolae Vlahu și Alin Luchian. În cursul zilei de ieri, în cadrul Parlamentului a avut loc o întrevedere, lansarea unei dezbateri în spațiul public pentru reorganizarea teritoriala. În continuare există o lipsă de definire și asumare a obiectivelor de țară”, spune acesta.

El a mai adăugat că se propune o dezbatere publică și tema centrală este reducerea numărului de UAT-uri și să existe o limită de 5.000 de locuitori pentru a avea primar.

„17 UAT-uri din județul Constanța sunt sub 2.000 de locuitori”, a mai spus Bădrăgan.

AUR susține un număr de 12-15 județe.

UPDATE 2:

O altă temă este referitoare la situația românilor din afara granițelor.

Pe acest subiect ia cuvântul senatorul Mateescu.

Mateescu spune ca în Parlament s-a respins proiectul de lege privind votul de corespondență fără să se argumenteze de ce este sau nu viabil.

„Românii din afara granițelor nu au susținerea politicienilor. Din scrutinul precedente știți ca au fost cozi. În loc să simplificăm și să dăm importanță și romanilor din afara granițelor și că nu au plecat decât din motive de sărăcie, nu cred că cineva ar pleca de bunăvoie din România. Atât PSD și PNL nu au niciun interes ca românii din afara țării să fie băgați în seamă. Ce era să aprobe o lege prin care un român să voteze prin corespondență? Acest proiect de lege era necesar. Avem 6 milioane de români în afara granițelor”, a spus Mateescu.


UPDATE 3:

Nicolae Vlahu vorbește despre mai multe teme.

Prima este legata de măsurile fiscale.

„De la 1 noiembrie au întrat în vigoare măsurile fiscale. Pentru că în realitate, statul nici nu a făcut o altă reducere de cheltuieli. Dacă luăm lucrători din IT, 130.000 vor avea de suferit. Guvernul Ciolacu a venit ulterior cu o altă OUG prin care să se asigure că îndreaptă greșeala prin care au scăzut salariile nete. Cea mai mare greșeală este că s-a plafonat pragul pentru plățile în numerar. Este dreptul meu de a dispune de bunurile mele”, a spus Nicolae Vlahu.


Un alt subiect este cel al libertății de exprimare în online.

„Începând din 17 februarie 2024, în România va întra în vigoare o noua reglementare pentru mediul online. Se urmărește o cenzură a informațiilor online sub pretextul combaterii informațiilor false. În concret, reglementează cenzura în mediul online”, a mai spus acesta.


UPDATE 4: 

Alin Luchian este pentru prima oara în conferința de presă. El vorbește de faptul că lucrează la proiecte pentru orașul Medgidia.

Printre proiecte se numără și un adăpost pentru câini și pisici.

UPDATE 5:

„AUR va anunța candidatul la primăria Constanța la finalul lunii noiembrie”, a spus Mateescu.




Citește și:
LIVE VIDEO+TEXT: Probleme de interes local și național, dezbătute în cadrul unei conferințe la sediul AUR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii