Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European Vânzarea de mașini noi cu motoare pe benzină și motorină, interzisă din 2035

ro

31 Oct, 2022 12:35 988 Marime text

Joi seara, Parlamentul și Consiliul au ajuns la un acord provizoriu privind obiectivele revizuite de reducere a emisiilor de CO2 pentru autoturismele noi și vehiculele utilitare ușoare.


Negociatorii UE au obținut un acord cu statele membre cu privire la propunerea inițială a Comisiei de a atinge mobilitatea rutieră cu emisii zero până în 2035 (o țintă la nivelul întregii flote a UE de a reduce cu 100% emisiile de CO2 produse de autoturismele noi și vehiculele utilitare ușoare cu 100% față de 2021). Este prima înțelegere a pachetului „Fit for 55” și un semnal clar înaintea Conferinței ONU COP27 privind schimbările climatice, conform căreia UE se gândește serios să adopte legi concrete pentru a atinge obiectivele mai ambițioase stabilite în Legea climatică a UE.


Parlamentul a reușit să introducă o metodologie pentru evaluarea și raportarea datelor privind emisiile de CO2 pe ciclul de viață complet ale mașinilor și furgonetelor vândute pe piața UE. Comisia va prezenta această metodologie până în 2025, însoțită de propuneri legislative, după caz.


Comisia va publica, de asemenea, un raport până la sfârșitul anului 2025 și, ulterior, la fiecare doi ani, pentru a evalua progresul către mobilitatea rutieră cu emisii zero. Raportul va acoperi impactul asupra consumatorilor și ocupării forței de muncă, progresul în eficiența energetică și accesibilitatea vehiculelor cu emisii zero și scăzute, precum și informații despre piața vehiculelor second-hand.


În temeiul acordului, finanțarea existentă a UE ar trebui canalizată către tranziția către vehicule cu emisii zero și către tehnologiile conexe, și în special către IMM-urile de-a lungul lanțului de aprovizionare auto și regiunile și comunitățile vulnerabile.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii