Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:16 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul a adoptat proiectul Legii pentru recunoașterea drepturilor veteranilor, răniților, invalizilor și urmașilor eroilor căzuți la datorie. Poziția MApN

ro

14 Jul, 2020 19:48 1200 Marime text

•    Ministerul Apărării Naționale a susținut extinderea ariei de aplicabilitate a actului normativ

Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea proiectului Legii pentru recunoașterea meritelor personalului din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, participant la misiuni și acțiuni militare sau la alte operații în afara teritoriului statului român, precum și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, transmite Biroul de presă al MApN.
Proiectul de lege a fost adoptat în ședința Plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, desfășurată astăzi.
Ministerul Apărării Naționale a sprijinit, prin structurile sale competente, procesul de elaborare a acestui proiect legislativ, prin care sunt recunoscute meritele militarilor români participanți la misiuni externe în dezvoltarea relațiilor internaționale și a parteneriatelor strategice ale României.
În procesul de elaborare a textului noii legi, Ministerul Apărării Naționale a susținut extinderea ariei de aplicabilitate a actului normativ personalului din toate instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
Prin adoptarea acestei legi, România se aliniază altor state care promovează un cadru legislativ coerent pentru recunoașterea meritelor veteranilor din teatrele de operații și personalului participant la misiuni și acțiuni militare pe teritoriul național și aplicarea de măsuri active în sprijinul răniților sau celor care au devenit invalizi în urma participării la astfel de acțiuni, precum și urmașilor celor căzuți la datorie.
Proiectul legii, care a fost înaintat Președintelui României, pentru promulgare, poate fi consultat la următoarea adresă:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2019/pr264_19.pdf

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii