Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcagiii ilegali riscă sancțiuni cu închisoarea de la șase luni la 15 ani

ro

06 Nov, 2017 21:09 1225 Marime text
Senatul a adoptat luni cu 80 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” şi 3 abţineri iniţiativa legislativă a PNL care prevede sancţiuni cu închisoarea de la 6 luni la 15 ani pentru persoanele care percep taxe de parcare fără a avea autorizare în acest sens sau pentru cei care determină sau înlesnesc săvârşirea unor astfel de fapte, informează România TV.

Proiectul prevede ”perceperea unei taxe pentru parcare, în orice mod şi cu orice titlu, de către o persoană care nu are autorizare în acest sens sau care nu are cel puţin un drept de folosinţă asupra spaţiului respectiv se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an”.

Determinarea sau înlesnirea săvârşirii faptelor incriminate ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma acestora de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Dacă determinarea a fost realizată prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor sau faţă de o persoană cu dizabilităţi, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime, putând ajunge până la 15 ani de închisoare.

Proiectul mai prevede că la prima depistare, făptăuitorul poate opta pentru efectuarea a 50 de zile de activităţi neremunerate în folosul comunităţii, dar la a doua abatere instanţa va fi obligată să pronunţe o sentinţă de condamnare la închisoare.

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaţilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii