Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paloma Petrescu, inlocuita din motive politice

ro

11 Mar, 2004 00:00 2021 Marime text

Locul acesteia ar putea fi ocupat de inspectorul de la serviciul Personal, Petrica Miu, membru PSD in Biroul organizatiei * Actualul inspector general nu a dorit sa comenteze situatia, precizand ca are obligatia de a rezolva problemele din invatamant * Prefectul nu recunoaste ca avizul nefavorabil a fost trimis la Bucuresti

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului are in vedere schimbarea conducerii actuale a Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, respectiv a inspectorului scolar general Paloma Petrescu si a inspectorului general-adjunct, Lucretia Sirinianu. Desi MECT nu a trimis inca o adresa oficiala pentru confirmarea inlocuirii conducerii, din surse neoficiale am aflat ca cel vizat pentru a o inlocui pe Paloma Petrescu este inspectorul de la serviciul Personal, Petrica Miu. Actualul inspector general nu a dorit sa comenteze situatia, precizand ca are obligatia de a rezolva problemele din invatamant, si nu de a raspunde unor zvonuri. Pe de alta parte, Petrica Miu se asteapta sa ocupe functia de conducere, fiind doar o chestiune de timp pana va sosi de la ministerul de resort decizia oficiala. Aceasta rocada a fost cauzata de faptul ca Paloma Petrescu nu ar fi respectat anumite persoane din conducerea Partidului Social Democrat care, atinse in orgoliu, au decis ca membrul indisciplinat al organizatiei judetene sa-si primeasca pedeapsa. Inspectorul scolar Petrica Miu a recunoscut ca schimbarea conducerii actuale s-a realizat "pe linie de partid", la aceasta adaugandu-se nemultumirea celor din Primarie privitoare la lipsa de colaborare dintre Inspectoratul Scolar Judetean si administratia locala. Acesta a adaugat ca inspectorul general nu a chemat la nici o sedinta de raport reprezentantii institutiilor descentralizate, directorii si reprezentantii ministrului in teritoriu al MECT prezentandu-si unii altora rezultatele activitatii desfasurate. Tot pe "linie de partid" s-a decis sprijinirea lui Petrica Miu pentru functia de inspector general deoarece acesta este membru PSD in Biroul organizatiei. Pentru moment, inspectorul de la serviciul Personal ar putea ocupa postul de interimar, Petrica Miu declarandu-si oficial intentia de a participa la concursul pentru ocuparea functiei, care va fi organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Prefectul umbla cu cioara vopsita

Ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, prefectul este cel care evalueaza activitatea directorilor de descentralizate si acorda avize. Nu este pentru prima data cand conducerea Prefecturii Constanta se prevaleaza de acest drept pentru a raspunde unei comenzi ce vine de la conducerea filialei judetene a PSD. Intrebat daca a acordat aviz nefavorabil sefului Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Paloma Petrescu, prefectul a evitat sa dea un raspuns concret. "Uite popa, nu e popa" este o zicala romaneasca ce se muleaza perfect pe comportamentul reprezentantului Guvernului in teritoriu in cazul de fata. Data fiind conjunctura, ne permitem sa credem ca hartia cu pricina a "zburat" spre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Ramane de vazut daca motivele ce au stat la baza retragerii avizului pentru Paloma Petrescu vor fi "inghitite" de conducerea ministerului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii