Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Victoria, iluminat în roșu, cu prilejul Zilei Mondiale de Conștientizare Duchenne

ro

07 Sep, 2023 18:23 810 Marime text
  • Guvernul României se alătură și anul acesta campaniei globale de sprijin pentru copiii și adulții diagnosticați cu distrofie musculară Duchenne și Becker și conștientizare a problemelor cu care aceștia se confruntă. 

Guvernul României se alătură și anul acesta campaniei globale de sprijin pentru copiii și adulții diagnosticați cu distrofie musculară Duchenne și Becker și conștientizare a problemelor cu care aceștia se confruntă. Astăzi, de Ziua Mondială de Conștientizare Duchenne, Palatul Victoria va fi iluminat în roșu, transmite un comunicat din partea Guvernului României.

„Îmi doresc ca acest gest de sprijin pe care îl marcăm la nivelul Guvernului să-și găsească ecou în conștiința cât mai multor români și, îndeosebi, la nivelul instituțiilor și al autorităților care pot veni în sprijinul acestor pacienți cu nevoi speciale.

Diagnosticul de distrofie musculară nu trebuie să reprezinte o piedică în viața celor care se confruntă cu această suferință.  Oamenii diagnosticați cu această boală rară, care îi marchează încă din primii ani de viață, au nevoie de susținerea societății și a instituțiilor statului pentru o viață normală și șanse egale.

Cu empatie și asumare din partea societății și a reprezentanților autorităților statului îi putem ajuta să depășească barierele de mobilitate cu care se confruntă din cauza bolii și să se bucure de incluziune în toate privințele, fie că este vorba despre accesul la asistența medicală specifică și socială, accesul la educație, accesul în spații publice sau egalitate de șanse ”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.


Citește și:
Întâlnirea dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu și reprezentanți ai băncilor de dezvoltare, în marja Forumului de afaceri al Inițiativei Celor Trei Mări
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii