Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:36 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizare de șantier pentru o lucrare monumentală. Când a fost văzut ultima dată Cazinoul „sub asediul“ schelelor (galerie foto + video)

ro

10 Apr, 2020 00:00 2192 Marime text

Cu mai puțin de o săptămână până la termenul de predare a proiectului, pentru a se putea începe faza de execuție a lucrărilor de consolidare și reabilitare, Cazinoul din Constanța găzduiește forfota specifică organizării unui șantier la o lucrare de asemenea calibru.
Încă de la începutul acestei săptămâni, reprezentanții constructorului au început montarea schelelor la exteriorul edificiului, pentru ca, odată încheiată propriu-zis etapa de proiectare, să se poată trece fără amânare la cea de execuție a lucrărilor.
Din secvența video pusă la dispoziția ZIUA de Constanța de arhitectul constănțean Radu Cornescu, expert în istoria Cazinoului și, totodată, membru al comisiei locale ce colaborează strâns cu echipa ce realizează renașterea monumentului, se poate observa volumul de muncă ce îl presupune numai amplasarea schelelor în vederea executării lucrării. Filmul este disponibil în secțiunea video.Ultima dată când Cazinoul s-a aflat „sub asediul“ schelelor a fost în 1987, cu ocazia lucrărilor de restaurare desfășurate la acel moment. Imagini sugestive din acea perioadă au fost puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către arhitectul Radu Cornescu și pot fi consultate în galeria foto a articolului.
Termenul de predare a proiectului, 16 aprilie

În prezent, contractul pentru reabilitarea Cazinoului a fost adjudecat de asocierea Aedificia Carpați (lider de asociere) & Remon Proiect & Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL, fiind semnat pe data de 20 decembrie 2020. Valoarea la care a fost adjudecat este de 56.627.697,09 lei cu TVA, o sumă mai mică față de cea la care fusese estimat contractul de către reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, respectiv de peste 60 de milioane de lei.
Contractul se află încă în etapa de proiectare, programată să se încheie la data de 16 aprilie 2020. Dr.ing. Petre Badea, directorul general Aedifcia Carpați, a declarat pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că termenul va fi respectat, chiar și în contextul crizei actuale generate de epidemia de Coronavirus. După ce va fi predat către Compania Națională de Investiții Proiectul Tehnic de Execuție (PTE) și după ce acesta va fi avizat, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor de către C.N.I.
Până atunci, după cum se poate observa din imaginile actuale, organizarea de șantier este în plină desfășurare. Lucrările de consolidare și reabilitare a Cazinoului sunt programate să se încheie la mijlocul anului 2022.
 

Citește și:

Imagini ce vor face istorie. Schelele sub care va renaste Cazinoul (galerie foto)

Cazino, drumul spre renaștere Dr. ing. Petre Badea, directorul Aedificia Carpați - „Vom respecta sigur acest termen, chiar și în contextul crizei actuale“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii