Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:18 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul privind redeschiderea creșelor, a grădinițelor și a after-school-urilor, publicat în Monitorul Oficial al României

ro

15 Jun, 2020 21:43 1423 Marime text

• Ordinul a fost emis de Miniștrii Sănătății, Educației și Cercetării și Muncii și Protecției Sociale.   
 
În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 510/16.06.2020, a fost publicat Odinul privind stabilirea măsurilor necesare privind redeschiderea creșelor, a grădinițelor, a after-school-urilor pentru prevenirea înbolnăvirilor cu SARS-Cov-2.

Ordinul a fost emis de Ministrul Sănătății, ministrul Educației și Cercetării și ministrul Muncii și Protecției Sociale.   

Sunt prevăzute măsuri necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților. Se face referire la asigurarea apei potabile, la curățenia generală, la traseul prin curtea unității, la sălile de grupă, la distanțarea fizică, la izolator, la materialul necesar pentru activitate, la jucării, la pătuțuri sau la activitățile în aer liber, la măsurile de igienă și comportament, la fluidizarea accesului, la triajului epidemiologic al copiilor, la serviciile de curățenie, la ventilația spațiilor închise, la pupitre / mese, la triajul epidemiologic al personalului, la masca facială și la mănușile de unică folosință, etc.    

Printre altele, în ordin se precizează că micuții cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădinițe, creșe sau after-school-uri.

Temperatura copiilor se va măsura de către părinți înainte de a pleca de acasă. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3 grade Celsius sau mai mare), copilul nu merge la unitate.

Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.


Părinții trebuie să ajute / supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță sau after-school.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii