Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:16 03 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschid șase grădinițe cu program prelungit. Patru în Constanța și câte una în Cumpăna și Valu lui Traian

ro

06 Jul, 2020 00:00 1095 Marime text

Pe 12 iunie era publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern care aprobă „desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school-uri, pe perioada vacanței de vară”, începând cu data de 15 iunie.
Iată că, la trei săptămâni de la publicare, Inspectoratul Școlar Județean anunță că la nivelul județului Constanța 133 de părinți și-au exprimat dorința de a se deschide grădinițele, în perioada iulie-august 2020, cele mai multe solicitări (120) fiind în municipiu.


În acest context, în baza unor proceduri specifice, s-a hotărât deschiderea a șase grădinițe din sistemul de stat, după cum urmează: Grădinița cu Program Prelungit „Florilor" Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valul Traian, Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele mării" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de turta dulce" Constanța și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea copiilor" Constanța.


Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019-2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educației și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-Co V-2.


120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, șase bucătari și șase administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă.


S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.


Citește și:

Hotărâre publicată în Monitorul Oficial. Se redeschid grădinițele, creșele și after-school-urile


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii