Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:18 08 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul care completează Normele de igienă și sănătate publică, publicat în Monitorul Oficial! Se introduc capitole noi, ce vizează inclusiv dezinfecția prin nebulizare (DOCUMENT)

ro

24 Mar, 2023 13:13 915 Marime text
Dezinfecție. Foto cu rol ilustrativ
  • În Secțiunea Document puteți consulta pe larg Ordinul 562/2023 pentru modificarea şi completarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014, astfel cum a apărut în Monitorul Oficial al României.
În Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul 562/2023 pentru modificarea și completarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 119/2014.
 
Patru noi capitole au fost introduse prin modificările legislative, acestea vizând „Norme privind procedurile de deratizare și dezinsecție“, „Norme privind comercializarea rodenticidelor și insecticidelor destinate utilizării profesionale de către personalul profesionist instruit“, „Norme privind procedurile de dezinfecție, precum și procedurile de dezinfecție prin nebulizare cu produse biocide“, precum și „Norme privind procedurile de spălare și curățare din unitățile de spălătorie și curățătorie chimică“.
 
De asemenea, modificările prevăd faptul că  „în tot cuprinsul ordinului, sintagma «pesticid agricol» se modifică și se înlocuiește cu sintagma «produs de protecția plantelor», iar sintagma «pesticid nonagricol» se înlocuiește cu sintagma «produs biocid»“.
 
În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului, unitățile care prestează servicii profesionale de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, unitățile care comercializează angro și cu amănuntul rodenticide si insecticide către unitățile care prestează servicii de deratizare și dezinsecție, precum și unitățile de spălătorie și curățătorie chimică trebuie să ia măsuri pentru respectarea noilor prevederi aduse de acesta.
 
În Secțiunea Document puteți consulta pe larg Ordinul 562/2023 pentru modificarea şi completarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014, astfel cum a apărut în Monitorul Oficial al României.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii