Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere la Podul peste Dunăre, continuă cu succes

ro

08 Jun, 2021 20:22 1285 Marime text
  • La Podul peste Dunăre ce va lega județele Tulcea și Brăila a fost demarată, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, ridicarea platformei de lucru, o operațiune preconizată a dura două luni și jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oțel peste pod, care vor susține tablierul.
Operațiunea, pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere la  Podul Peste Dunăre continuă cu succes.

Autoritățile în Transporturi anunță că proiectul este în grafic, lucrările avansând bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură.

La Podul peste Dunăre ce va lega județele Tulcea și Brăila a fost demarată, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, ridicarea platformei de lucru, o operațiune preconizată a dura două luni și jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

Cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km.

Podul va avea o deschidere centrală de 1120 de m și o lungime totală de 2 km.

 Reamintim faptul că investiția se ridică la 2,5 miliarde de lei, din care finanțarea asigurată de #UniuneaEuropeană este de 1,69 miliarde de lei, iar antreprenorul general este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia)., transmite Consiliul Județean Tulcea.


Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii