Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiune de căutare în Munții Maramureșului. Un cetățean ucrainean, dispărut. Un elicopter, chemat în ajutor

ro

28 Dec, 2022 12:06 916 Marime text
elicopter. Foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaPoliţiştii de frontieră şi salvatorii montani au reluat, miercuri, cu ajutorul unui elicopter căutările cetăţeanului ucrainean care făcea parte din grupul celor şase care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, la peste 1.800 de metri altitudine, conform Agerpres.ro

"Elicopterul Inspectoratului General al Aviaţiei venit în sprijinul nostru, având la bord şi un poliţist de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului, survolează în acest moment zona în încercarea de a localiza cel de-al şaselea cetăţean ucrainean din grup", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.


Conform aceleiaşi surse, în cursul zilei de miercuri, echipele de intervenţie vor recupera şi trupul cetăţeanului ucrainean decedat care făcea parte din grup, găsit de un localnic din Crasna Vişeului într-o râpă.

"Referitor la bărbatul descoperit ieri (marţi n.red.) fără semne vitale, instituţia noastră a anunţat ISU Maramureş şi IPJ Maramureş şi va oferi sprijin tuturor echipelor angrenate în această activitate", a mai precizat Oana Pârcălab.


Din grupul celor şase ucraineni care au trecut în România, patru au fost recuperaţi de salvatori, unul a fost găsit decedat, iar pentru al şaselea căutările au fost demarate în cursul zilei de miercuri când condiţiile atmosferice sunt mult mai propice zborului cu elicopterul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii