Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:00 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu adus marelui actor Jean Constantin, legendă a comediei românești (galerie foto+video)

ro

26 May, 2021 10:21 2080 Marime text
  • Jean Constantin s-a stins din viață la 26 mai 2010, la vârstă de 82 de ani, rămânând însă o legendă a comediei românești.
Astăzi, 26 mai, în Portul Tomis se ține o ceremonie în memoria lui Jean Constantin care era membru și președinte al clubului pescarilor!

Astăzi, celebrul actor împlinește 11 ani de când a decedat. După ceremonie, pescarii vor ieși pe mare și vor arunca coroane pe apă în amintirea lui!

La eveniment, este prezent și Dan Cojocaru, care spune că dacă ar trăi Jean Constantin ar fi trist să vadă cum a ajuns iubitul său Port Tomis.

Zeci de pescari sunt prezenți la eveniment și își aduc aminte cu drag de prietenul lor, actorul Jean Constantin al Constanței, membru in Asociația Pescarilor "Albatrosul".

Pe numele său real Constantin Cornel Jean, cel care urma să devină maestrul comediei românești s-a născut la Techirghiol, la 21 august 1927, și a fost până la 30 ani actor amator, până când, în 1957, a fost angajat la secția de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanța.

S-a pregătit chiar o farfurie cu mâncarea preferată a lui Jean Constantin - 100 g de brânză cu roșii.


Un gând pios pentru marele actor. Asociația continuă să rămână aici, cu mari probleme, pentru că cei care sunt la putere, nu ne prea înțeleg. , a precizat un participant la comemorare.

Suntem aici să îl pomenim pe marele actor. Aș vrea să ținem un moment de reculegere., a adăugat unul dintre participanții la eveniment.

A devenit celebru în anii '70, când l-a întruchipat cu vervă pe Fănică Patraulea, în seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Iurie Darie și marele Toma Caragiu, născut în aceeași zi cu Jean Constantin.

La 23 decembrie 1999, lui Jean Constantin i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al Constanței, conferit de Consiliul Municipal Constanța, iar modernul Centru Cultural din oraș poartă, în semn de omagiu, numele celui mai popular artist al urbei de la Marea Neagră.

 Jean Constantin s-a stins din viață la 26 mai 2010, la vârstă de 82 de ani, rămânând însă o legendă a comediei românești.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.

Citește și: #DobrogeaDigitală: „Jean Constantin nu şi-a pierdut niciodată vigoarea artistică şi harul seducţiei scenice”

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii