Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omagiu adus de diplomații ambasadei României la Washington victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 (video)

ro

11 Sep, 2021 12:37 1546 Marime text
Ambasada României în Statele Unite ale Americii a transmis pe pagina de Facebook un omagiu adus de diplomații ambasadei României la Washington victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. 

Într-un mesaj video dedicat comemorării, ambasadorul României, Andrei Muraru, alături de diplomaţi ai ambasadei aduc un omagiu celor căzuţi, dar şi eroilor unuia dintre cele mai tragice momente ale istoriei recente:

"Ne amintim şi onorăm curajul celor care au ajuns primii la locul atentatelor şi sacrificiul suprem al eroilor care s-au pus în pericol pentru a salva vieţi. Ne amintim şi onorăm puterea şi rezistenţa poporului american, în faţa durerii şi pierderii.


A fost mai mult decât un atac împotriva Americii. A fost un atac împotriva lumii libere, împotriva valorilor şi idealurilor pe care le împărtăşim cu toţii: libertate, compasiune, demnitate, umanitate. A fost un atac asupra civilizaţiei.

Promisiunea poporului american de a "nu uita niciodată" este acum o promisiune a tuturor celor care preţuiesc libertatea, democraţia şi drepturile omului.

România rămâne solidară cu Statele Unite şi poporul american în această zi de comemorare. Nu vom uita niciodată", se arată în mesajul Ambasadei României la Washington.

Reamintim că în atentatele petrecute acum 20 de ani şi-au pierdut viaţa peste 3.000 de oameni, între care şi cinci români: Eugen Gabriel Lazar, Corina Stan, Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean, Ana Fosteris.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 




Sursa foto/video: Facebook/Ambasada Romaniei în Statele Unite ale Americii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii