Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Iată câte disponibilizări va face Grupul Damen în lume. 870 de angajați de la Mangalia și Galați, afectați

ro

05 Aug, 2020 12:51 2155 Marime text


Presa olandeză și de specialitate din străinătate anunța faptul că Grupul Damen urmează să disponibilizeze peste 1.000 de angajați în toată lumea. Speculațiile privind numărul de angajați care urmează să fie afectați în România a oscilat. Reprezentanții Damen au precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că este vorba de 870 de angajați din țară, de la Galați și Mangalia.

Oficial Damen

La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, ȋn combinaţie cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume.
 
Modificările organizaţionale vizează ȋn cea mai mare parte divizia de Nave Medii. Ȋn România se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173. Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup.  
 
S-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante concomitent cu consultarea sindicatelor din Olanda şi din România.
 
Nu excludem posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare. Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave.

Damen Shipyards Group
Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 11 000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat până acum mai mult de 6 500 de nave în peste 100 de ţări, furnizând anual aproximativ 175 de nave către clienţi din întreaga lume. Pe baza conceptului său original şi standardizat de proiectare a navelor, Damen reuşeşte să garanteze o calitate consecventă.

Concentrându-se pe standardizare, pe construcţia modulară şi pe menţinerea unui stoc de nave, Damen reuşeşte să realizeze un timp de livrare scurt, un cost total de deţinere scăzut, o valoare de revânzare ridicată şi performanţe fiabile. Mai mult, navele Damen au la bază un proces temeinic de cercetare şi dezvoltare şi o tehnologie consacrată.

Damen oferă o gamă largă de produse, inclusiv: remorchere, bărci de lucrări, vase navale şi de patrulare, ambarcaţiuni de mare viteză, cargoboturi, nave de dragare, vase pentru industria de exploatări în larg, feriboturi, pontoane şi iahturi de vârf.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi mentenanţă, livrarea de piese de schimb, instruire şi transfer de know-how (în domeniul construcţiilor de nave). De asemenea, Damen oferă o varietate de componente marine, inclusiv ajutaje, cârme, ancore, lanţuri de ancoră şi articole de oţelărie.

Pe lângă proiectarea şi construcţia de nave, Damen Shiprepair & Conversion oferă o reţea compusă din 18 şantiere de reparaţii şi conversie amplasate în întreaga lume, având docuri uscate cu mărimi de până la 420x90 de metri. Proiectele de conversie variază de la adaptarea navelor la cerinţele şi reglementările actuale până la conversia completă a structurilor mari destinate exploatărilor în larg. DS&C desfăşoară anual 1 300 de lucrări de reparaţii şi mentenanţă.

Şantierul Naval Damen Galaţi

Cu o suprafaţă de 55 de hectare și având aproximativ 2.200 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen care reunește 35 de şantiere din întreaga lume.
De la preluarea de către Grupul Damen în 1999, Șantierul Naval Damen Galați a evoluat într-un șantier de fabricație de mare randament cu o producție însemnată.

Expertiza și lanțul de aprovizionare atent gestionate s-au aflat la baza celor mai importante livrări Damen de până acum, concretizând pe deplin portofoliul de produse diverse al grupului.

Īncepând cu anul 1999, Șantierul Naval Damen Galați a livrat peste 400 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, peste 30 de nave militare construite pentru 14 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE).

Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage și barje, super-iahturi, nave militare și remorchere.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Șantierul Naval Damen Galați integrează un Sistem de Politică a Calității în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate, ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii