Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la MApN referitor la pensiile militare. Ce se întâmplă cu acestea

ro

02 Aug, 2017 18:08 59842 Marime text
Referitor la speculaţiile apărute în spaţiul public legate de proiectul de Ordonanță de Urgență care reglementează unele măsuri în domeniul pensiilor militare de stat, Secţia Presă a Ministerului Apărării Naţionale face următoarele precizări:

În acest moment, specialiştii Ministerului Apărării Naţionale şi cei ai Ministerului Afacerilor Interne continuă consultările şi pregătesc draft-ul actului normativ ce va fi discutat în cadrul Executivului, cele două ministere fiind co-iniţiatoare.

Informaţiile potrivit cărora ministrul apărării naționale nu ar semna proiectul ordonanţei de urgență sunt lipsite de fundament.

Reamintim că, în spațiul public, în ultima perioadă au apărut mai multe dezbateri referitoare la legea pensiilor militare. Mai mult, în ultimele săptămâni tot mai mulți militari și polițiști și/au depus dosarele de pensionare pentru a beneficia de prevederile vechii legi. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioan pavel 01 Apr, 2019 18:05 ce se intampla cu pensiile militare
  • PLT MAJ[R] BOICU VICTOR ADRIAN 29 Jul, 2018 00:48 ce se intimpla cu pensile militare se vor mari sau nu .am ajuns de risul civililor cu o pensie de1415 lei care se numeste pensie speciala
  • Elena 18 Jul, 2018 11:45 Sunt de aceeasi parere cu Maria in ceea ce priveste pensia militara de urmas pentru sotul supravietuitor ! Este o mare nedreptate ca totul sa se rezume la 50 % din pensia de serviciu calculata la nivelul anului 1999 ,utilizandu-se algoritmul de calcul din acea perioada si fara o actualizare corecta corespunzatoare perioadei actuale . Calculul acestor pensii de urmas trebuie verificat de catre CSP a mapn si nu lasate pe mana unor tineri contabili cu prejudecati din CMZ, la adresa fostilor militari de cariera .Pensia de urmas a sotului supravietuitor este legata de activitatea adevaratului militar de cariera . Nu pot sa suport lipsa de respect fata de rezervisti si fac acest lucru si in memoria sotului meu. Sper ca alianta PSD -ALDE o sa amendeze tot ce este nedrept in Legea 223/2015 in special pentru urmasii militarilor si o sa modifice acel procent de 50% pentru sotul supravietuitor . Trebuie sa se faca dreptate celor care au muncit in aceasta tara si prin activitatea lor au tinut in spate si pe cei care nu au muncit . Sotul supravietuitor al unui adevarat militar de cariera nu trebuie sa devina un asistat social ,acest lucru nu se intampla in tarile NATO . Procent ul de 50% trebuie modificat mai ales pentru urmasii care au propria activitate pentru care a platit contributii si impozite . (in cazul meu 40 de ani ) . Trebuie sa dispara acea prejudecata prin care meriti mai mult daca lucrezi in mediul privat . Suntem foarte multi care am muncit in domenii bugetare importante ,cum ar fi ARMATA ,EDUCATIA, etc . Cred ca acea expresie "bugetarul cel gras de pe umerii saracului privat " trebuie sa dispara si cei care manipuleaza astfel sa fie pedepsiti de lege.. Romanii trebuie sa solicite in viitor ca militarii de cariera sa nu mai fie UMILITI si trecuti la coada securistilor , magistratilor , primarilor ,etc.Trebuie sa dispara la militari acea amputare de pensie (in baza Legii223/2015 ),amputare FARA DISCERNAMANT prin care se aplica acel principiu al PATULUI LUI PROCUST ceea ce duce la mari nedreptati prin EGALITARISM.
  • Maria 18 Apr, 2018 20:52 Si eu sunt de aceiasi parere sa se mareasca si pensia de urmas cu 100% deoarece sotul meu a lucrat 35 ani a fost ing.si a beneficiat fe pensie 4ani iar eu am muncit 35ani ultimi 10 in armata si nu se in calcul nimic in celelalte tari nu se ontampla ass ceva daca ar fi vorba de paramentari sigur s-ar face cava?
  • his maria 24 Feb, 2018 11:42 daca tot se lucreaza la legea pensilor,ar trebui sa se modifice si procentul pensiei de urmas de la 50% sa se faca 100%,si noi urmasii cadrelor militare am facut armata,eu ca sotie am avut grija sa fie tot timpu valiza de alarma curata si pusa la punct,cand sa imbolnavit sotu ,am avut grija de el si am suferit ,acum cred ca am dreptu la pensia de urmas intreaga,in speranta ca veti tine cont de doleanta mea ,va multumesc
  • Marinache Marius 03 Aug, 2017 09:42 Rog precizati logica eliminarii ctualizarii pensiilor conform majorarii soldelor,care nu au fundament prin calcul conf.caruia pensia ajunge mai mare ca solda?De cat timp nu au mai fost majorate soldele militarilor si implicit actualizarea pensiile?Suntem prostiti de guvernanti in asa hal,in timp ce punctul de pensie va creste pensiile noastre raman diminuate chiar si cu indexarea cu inflatia care loveste in cei cu cuantumul mai mic reiesit la recalculare!Rog opinia dvs.dupa o analiza corecta!