Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Jandarmeria Română despre șoferii care au circulat pe Autostrada A4 Ovidiu-Constanța pe contrasens (VIDEO)

ro

17 Jan, 2024 13:52 1964 Marime text
Jandarmeria Română a transmis printr-un comunicat de presă că decizia șoferilor de a circula pe Autostrada A4 Ovidiu Agigea pe contrasens a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicaţii din partea forţelor de ordine.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Jandarmeria Română, pe 16 ianuarie, coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoţită de o autospecială de jandarmi, cu direcţia către port.

"Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi şi autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staţioneze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porţilor 7 şi 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecţionat către aceste zone. Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgenţă, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgenţă spre zona porţilor 7 şi 9", au precizat reprezentanții Jandarmeriei Române.


Sursa citată a menționat că, înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenţionează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staţioneze în locul unde se aflau.

"Menţionăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceştia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care făceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a acestora, fără a fi rezultatul unei indicaţii din partea forţelor de ordine", au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Române. .


Amintim că 30 de șoferi au rămas fără permise de conducere după ce, marţi seară, coloana de autovehicule a pătruns pe autostrada A4, pe contrasens, punând în pericol grav siguranţa traficului rutier în zonă.

„În seara de 16 ianuarie a.c.,  cu ocazia protestului transportatorilor și fermierilor desfășurat în județul Constanța, coloana de protestatari a pătruns pe Autostrada A4, pe sensul contrar sensului de circulație, punând în pericol grav siguranța traficului rutier în zonă . 

Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanților la trafic, a forțelor de ordine care însoțeau coloana de protestatari și pentru a evita producerea de evenimente rutiere, polițiștii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea și identificarea conducătorilor auto.

Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere. 

Dorim să menționăm faptul că polițiștii constănțeni au acționat și acționează permanent în interesul și pentru siguranța cetățeanului, măsurile fiind luate pentru a asigura un trafic rutier sigur și fără riscuri pentru toți participanții la trafic, în contextul desfășurării protestelor din județul Constanța“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Protestatarii care erau pe autostrada A4 au acuzat că le-a fost întinsă "o capcană", susținând că ar fi fost dirijaţi de jandarmi să meargă pe contrasens, pe banda de urgenţă a autostrăzii A4. 

Citește și. 

Protest la ConstanțaZeci de șoferi au rămas fără permis după ce ar fi condus pe contrasens pe Autostrada A4 Ovidiu-Agigea (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii