Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la IGPR Bărbat cercetat pentru că a încercat să cumpere arme chimice de pe Dark Web pentru a-şi ucide o rudă

ro

18 Sep, 2022 12:12 868 Marime text
Tentativă de dobândire de arme chimice, foto: Pexels Un bărbat a fost trimis în judecată pentru că a încercat să cumpere arme chimice de pe Dark Web pentru a-şi ucide o rudă.


Oficial de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR)

În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informații cu Departamentul pentru Siguranță Națională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei S.U.A. din Austria, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanță calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-și ucide o rudă.

În acest sens, bărbatul ar fi accesat rețeaua DarkWeb și ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină.

Cel în cauză ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conținutul real al pachetului.

Față de bărbatul bănuit, a fost dispusă măsura reținerii și ulterior a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 21 aprilie 2021, în cauză a fost emis rechizitoriu, bărbatul fiind trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice, fiind dispusă măsură asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ale acestuia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii