Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obțineți o casă la cheie proiectată și finalizată

ro

22 Jun, 2022 11:12 1538 Marime text
Sursa foto: pexels.com 

Casa e locul copilăriei pentru mulți dintre noi. Casa bunicilor sau a părinților este locul unora dintre cele mai frumoase amintiri. Așa că nu e de mirare că majoritatea românilor ar prefera să locuiască într-o casă. De altfel, cele mai căutate locuințe în ultimul timp sunt casele.

Nu e surprinzător faptul că din ce în ce mai mulți români caută să se mute la casă. Românii asociază locuitul la casă cu un grad sporit de confort, cu liniște și per total, cu un nivel de trai mai bun.

Ce tipuri de case există?

Tipurile de casă din beton armat și zidărie sunt alegerea numărul unu atunci când dispuneți de resurse necesare și aveți și timp la dispoziție. Construcția acestui tip de casă durează, pentru că fiecare etapă este la fel de importantă. La final, însă, durabilitatea și rezistența materialelor de construcții își vor spune cuvântul, asigurându-vă un nivel sporit de confort și siguranță. Referitor la stil și finisaje, opțiunile sunt nenumărate.

Un alt tip de casă este cel din cărămidă combinată cu structură pe cadre-stâlpi și grinzi de beton armat. Acest tip de casă asigură o flexibilitate referitoare la spații și permite un regim de înălțime mare. Realizarea este relativ rapidă și materialele sunt destul de accesibile. Cărămida este un material care are calități termoizolante foarte bune. Ceea ce îi oferă aceste calități sunt golurile din masa materialului, acestea totodată micșorează și greutatea construcției.

O altă opțiune este reprezentată de casele din BCA. BCA-ul este acronimul de la beton celular autoclavizat, care este un material ușor și cu proprietăți termoizolante foarte bune. Poate fi utilizat în construcția atât a pereților interiori, cât și a celor exteriori. Compoziția BCA-ului este: nisip, praf de calcar, apă și aditivi care ajută la formarea golurilor de aer minuscule. 

Cum sunt construite casele din panouri de lemn?

Încă o opțiune este reprezentată de casele din panouri de lemn. Structura acestor case este creată pornind de la un schelet din elemenți verticali de lemn, ce au secțiunea pătrată sau dreptunghiulară, care sunt dispuși la un interval de 60 de centimetri și care au între ei materiale termoizolante. Toată structura este apoi închisă în panouri de tip OSB. Exteriorul acestor panouri este protejat de o folie rezistentă la vapori, iar peste această folie se montează finisajul, care poate fi din lambriuri de lemn. Se poate alege și un finisaj de piatră, cărămidă sau tencuială decorativă. 

La ce prețuri puteți găsi o casă?

Depinde de foarte multe aspecte. În primul rând, depinde de zona în care căutați o casă. Nu veți găsi la același preț o casă aflată într-o zonă rezidențială dintr-un oraș dezvoltat și una aflată într-o zonă rurală care e la distanță mare de un oraș important. Casa din zona rezidențială va fi mai scumpă dar există și excepții de la regulă. De exemplu, există case scumpe care sunt localizate în mijlocul naturii, la mare distanță de un oraș.

Pe lângă locație, contează suprafața, materialele de construcție folosite și stadiul de construcție în care se află casa. 
Ca să vă faceți o idee, prețurile pentru o casă din lemn se situează între 2000 și 3500 de lei per metru pătrat, iar pentru o casă din cărămidă între 4500 și 7000 de lei per metru pătrat. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, apăsați pe preț casă cu mansardă la cheie.
 
Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii