Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oana Pellea, după o vizită la Cimitirul Bellu din București „Niciodată nu am văzut asemenea dezastru! Ce rușine!” (GALERIE FOTO)

ro

12 Dec, 2021 16:27 1665 Marime text

 
  • Actriţa Oana Pellea se declară dezamăgită după o vizită la Cimitirul Bellu Ortodox din București, explicând că acesta arată ca un loc părăsit şi că niciodată nu a văzut „un asemenea dezastru”. 


Oana Pellea a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care prezintă starea deplorabilă în care se află cimitirul, ilustrând candele, flori și sticle de plastic aruncate la întâmplare pe aleile acestuia, dar și garduri și monumente istorice neîngrijite, lăsate în paragină. 


Cimitirul Bellu este înscris pe lista monumentelor istorice și găzduiește Aleea Artiștilor, perimetrul unde sunt îngropați numeroși artiști. 


Printre personalitățile înmormântate acolo se numără Anda Călugăreanu, Alexandru Tocilescu, Aurel Vlaicu, Alexandru Macedonski și Camil Petrescu. 


 

Am fost și ASTĂZI la cimitir. Bellu ortodox. Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Arată ca un loc părăsit! Doamne, Dumnezeule mare… Ce rușine!
 

Ansamblul „Cimitirul Șerban Vodă - Bellu" este înscris în Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul București, se arată în postarea actriței. 








Și tatăl ei, marele actor Amza Pellea este înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală. Acesta s-a stins din viață la 12 decembrie 1983. 



Mai multe imagini, în secțiunea „Galerie foto” a materialului.

Sursă foto: Facebook.com/ Oana Pellea






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii