Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O seară românească de Crăciun”, la Muzeul de Artă Populară din Constanța

ro

14 Dec, 2023 15:24 817 Marime text
Sursa foto: Muzeul de Artă Populară


Consiliul Judeţean Constanţa organizează prin Muzeul de Artă Populară Constanţa, în parteneriat cu Facultatea de Arte de la Universitatea ”Ovidius” Constanța, concertul „O seară românească de Crăciun”, ce va avea loc în data de 19 decembrie 2023 la ora 17.00, la sediul muzeului.

 
„Evenimentul este dedicat sărbătorii Crăciunului, fiind o tradiție a clasei de Canto coordonate de soprana prof.dr. Florența Marinescu. Din repertoriu nu vor lipsi doinele și cântecele dedicate Nașterii lui Iisus, culese din toate zonele geografice ale țării, dar și pagini alese din creația internațională, care au ca temă această sărbătoare importantă a tuturor creștinilor”, transmite Muzeul de Artă Populară, printr-un comunicat.

 
De asemenea, vor fi auzite creații semnate de renumitul compozitor și dirijor Sabin Păutza, împătimit al temei Nașterii Domnului, dar și al foclorului românesc de pe întreg cuprinsul țării, aducându-i-se în acest fel un omagiu de către artiștii prezenți pe scenă.
 
Spectacolul va avea un caracter interactiv, oferind publicului ocazia să cânte alături de interpreți, potrivit sursei citate.
 
La concert vor participa și cadrele didactice universitare: soprana Florența Marinescu, actrița Dana Enache-Trifan, bas-baritonul Radu Făgărășan, pianista Anca Stana. Vor evolua studenții Denisa Bordea, Ionela Constanda, Ana-Maria Potcovaru, Claudiu Ciorbaru.
 
 Citește și
Artiști cunoscuți la Târgul de Crăciun Constanța. Reguli pentru cei ce intenționează să organizeze evenimente
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii