Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O să fie trafic intens pe A2! Rute alternative la întoarcerea din minivacanța de 1 Mai

ro

30 Apr, 2023 14:10 840 Marime text
foto cu rol ilustrativ
Centrul Infotrafic  din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că este de așteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, puteți opta pentru rute alternative la autostrada A2, respectiv:

·       DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
·       A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
·       DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București). 
   

În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 1 mai 2023 există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru anumite intervale orare și pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative.
 

De asemenea, este important de menționat că în a doua parte a zilei de luni, când valorile de trafic vor fi în creștere pe autostrada A2 București-Constanța, polițiștii rutieri pot devia circulația sau pot impune restricții de circulație și pe sensul către litoral, astfel că le recomandăm șoferilor să ia în considerare rute ocolitoare pentru a reduce timpul petrecut în trafic și a ajunge în siguranță la destinație.

În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste respect  față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, după o asigurare corespunzătoare. De asemenea, șoferii trebuie să evite depășirile riscante și să crească distanța de siguranță între vehicule., transmite Centrul Infotrafic  din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii