Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. 9.000 de oameni în stradă! Cântă Imnul național O nouă seară de proteste la Constanţa! (galerie foto + video)

ro

05 Feb, 2017 15:00 10016 Marime text

Participaţi la acţiunile de protest sau sunteţi martorii acestora? 
Trimiteţi-ne imagini şi clipuri video, iar ZIUA de Constanţa le publică! 


UPDATE 15, ora 22.25

Protestatarii au ajuns în fața Prefecturii din Constanța. Bulevardul Ferdinand este plin de oamenii care intonează „Deșteaptă-te române!” și „Treceți batalioane române Carpații”. Cântecele au răsunat în boxe. 

Lumea se îndreaptă spre case. În acestă seară, protestul a adunat 9.000 de oameni. A fost un protest pașnic.


UPDATE 14, ora 22.02

În aceste momente, mulțimea a ajuns la intersecția bulevardelor Tomis cu Ferdinand și intonează din nou „Deșteaptă-te române!”.

UPDATE 13, ora 21.44

Mulțimea adunată în stradă în Constanța a cantat Imnul național. 

După intonarea imnului, aceștia au oprit și în fața fostului local Beirut și au scandat „Beirut, Beirut” și au aplaudat.

UPDATE 12, ora 21.19

Protestatarii se îndreaptă spre Prefectură. Sunt în aceste momente pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța, S-au oprit și sar strigând lozinci. 

UPDATE 11, ora 20.38

Protestatarii au început să sară și să scandeze: „Cine nu sare, nu vrea schimbare”. 

De asemenea, aceștia mai strigă „Ceaușescu n-a murit. Este Dragnea travestit”, „PSD nu uita! Noi îți vrem demisia!

Sunt 9.000 de oameni în stradă.

UPDATE 10, ora 20.30

Alături de protestatari s-au mai adunat grupuri de toate vârstele. Numărul oamenilor a crescut la 8.500 și se apropie de sediul PSD Constanța

UPDATE 9, ora 20.15

Până la această oră s-au adunat 7.000 de oameni în stradă. Sunt în zona Casei de Cultură din Constanța și se îndreaptă spre sediul PSD strigând lozinci anti-PSD.

UPDATE 8, ora 19.50

Protestatarii au ajuns în zona ICIL, acolo unde un alt grup de manifestanți așteaptă cu pancarte. Oameni de toate vârstele se alătură protestatarilor în marș.

UPDATE 7, ora 19.30

La această oră sunt 4.000 de protestatari pe străzile din Constanța.

UPDATE 6, ora 19.11

Sunt în jur de 800 de oameni în aceste momente. Ei scandează mesaje în continuare: „Uniți salvăm toată România”, „România liberă!”, „Jos mafia!”, „Demisia!”.

Prostestatarii au pornit spre sediul PSD.

UPDATE 5, ora 18.54

În aproximativ 15 minute, protestatarii, în număr de 400 deja, se vor deplasa către sediul PSD Constanța. Traseul va fi următorul: Prefectură - bulevardul Ferdinand - ICIL - bulevardul 1 Decembrie - Casa de Cultură - Sediul PSD - Dacia - bulevardul Tomis - Prefectură. 

Un alt grup a sosit cu un banner pe care scrie: „Constanța, trezește-te!”

UPDATE 4, ora 18.44

Sunt 300 de oameni pe platoul Prefecturii din Constanța și lumea continuă să vină în ciuda vremii de afară. Cu toate că plouă, oamenii nu pot sta în casă și ies să „lupte” pentru dreptate

UPDATE 3, ora 18.25

În aceste momente sunt 200 de oameni la protest. Aceștia scandează „PSD, ciumă roșie”, „DNA să vină să vă ia”, „Fără mine nu puteți face nimic. Semnat Isus Hristos”, „Romania liberă. Ole. Ole. O dorință sinceră: România liberă!”

Oamenii sunt de toate vârstele. De la copii mici până la persoane vârstnice. Unii au venit cu o cruce de lemn și un banner pe care scrie „Nu sunt deloc surprins. Știu că banii țării sunt luați de manglitori și mâncați de toți trădatorii”. Un alt grup a venit cu o coroană de flori mortuară. 

UPDATE 2, ora 17.50

Oamenii au început să se adune în fața Prefecturii. Sunt până la această oră 50 de constănțeni care sunt „înarmați” cu drapelul, pancarte cu mesaje, fluiere și vuvuzele.

UPDATE 1, ora 17.45

Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă astăzi, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14:00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Astfel, câțiva constănțeni au mers în fața Guvernului cu un banner pe care au un mesaj: „Constanța contează! Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!”. 

Constănţenii s-au alăturat mişcării naţionale de protest care a început din noaptea de 31 ianuarie, când Guvernul României a adoptat, la ceas de seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală.

Aseară, numărul protestatarilor care au ieşit în stradă a fost impresionant: peste 15.000 de constănţeni au strigat în stradă că vor abrogarea ordonanţei. S-a scandat: „Ruşine, ruşine să vă fie!”, „Hoţii, hoţii!", „Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi!”, „Bucureşti, nu uita, Constanţa-i de partea ta!", „Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură!". 

În această seară, va avea loc a şasea zi de proteste. ZIUA de Constanţa, la fel ca în celelalte seri, va prezenta cele mai importante momente. De asemenea, vom transmite, pe pagina de Facebook a redacţiei, https://www.facebook.com/ziuaconstanta/, live de la protest.

Citește și

Ziua a șasea. Constănțenii protestează și în București

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ZIUA 05 Feb, 2017 19:10 LIVE A sasea zi de proteste la Constanta pe https://www.facebook.com/ziuaconstanta/