Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă misiune de salvare în apele Mării Mediterane încheiată cu succes de poliţiştii de frontieră români! (FOTO)

ro

08 Oct, 2023 12:16 721 Marime text

Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă a Gărzii de Coastă MAI 1102, aflați în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2023" sub egida Agenţiei Frontex, au participat la salvarea, în cadrul unei misiuni de Search and Rescue în apele Mării Mediterane, a 413 de cetăţeni străini aflaţi în pericol, informează Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat oficial. 

În fapt, în data de 06.10.2023, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Mediterane, poliţiştii de frontieră români fost solicitați să participe la salvarea unor cetățeni străini aflați la bordul unei nave de pescuit de origine libaneză, identificată de o altă ambarcațiune aflată în cadrul operațiunii comune.

În total, de la bordul navei de pescuit au fost salvate 413 persoane, care se aflau în situaţie de risc pe ambarcaţiune, 80 dintre acestea fiind preluate la bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă. Cetățenii străini au fost supravegheați permanent până la debarcarea în port, fiindu-le acordată asistenţă medicală, iar ulterior au fost preluaţi de către autoritățile Republicii Italiene.

La finalizarea acţiunilor de salvare, nava Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

De la începutul anului şi până în prezent, navele Poliţiei de Frontieră detaşate în cadrul Operaţinii Comune „THEMIS 2023”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), au transportat în siguranţă, la ţărm, 3.864 cetăţeni străini pe care i-au salvat din apele Mării Mediterane. Aceştia se aflau pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni. Totodată, poliţiştii de frontieră români au asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până în diverse porturi din insulele Republicii Italiene, a unor veliere ce se aflau imposibilitatea de a face manevre.

Reamintim că mijloacele navale ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene, a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

Poliția de FrontierăBunică și nepoți, protagoniștii unui caz de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii