Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă ambarcațiune rapidă de intervenție, pe Dunăre, pentru marinarii militari. Unde va interveni ambarcațiunea

ro

15 Jul, 2022 14:42 1378 Marime text
Nava de patrulare. Foto: Fortele NavaleȘalupa rapidă de intervenție „Eugeniu Botez”, cu numărul de bordaj 522, a intrat vineri, 15 iulie, în serviciul Forțelor Navale Române, în compunerea Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” din subordinea Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, cu această ocazie, a fost organizat un ceremonial militar și religios, în Portul Militar Brăila, în cadrul căruia nava a fost botezată, iar șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, i-a acordat comandantului Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu” primul pavilion al noii nave militare.

„Șalupa de intervenție „Eugeniu Botez” va fi dislocată în Portul Militar Tulcea și va fi destinată executării unor misiuni pe Dunăre, pe canalele de legătură, în apele interioare, în zona lagunară și în zonele costiere. Ambarcațiunea are lungimea de 12 metri, lățimea de 3,8 metri și este construită pe un corp din aliaj de aluminiu. Aceasta poate transporta un echipaj format din opt persoane și două tone de materiale.

 Principalele misiuni ale navei sunt de sprijin în acțiunile fluviale, de intervenție rapidă cu subunități de infanterie marină, cu specialiști EOD (lucrul cu explozivii) sau cu scafandri militari, acțiuni de patrulare în zona de desfășurare a acțiunilor militare, de evacuare a urgențelor medicale și de sprijin în misiunile de căutare și salvare executate în zona de responsabilitate.
Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, cu sediul comandamentului la Brăila, dispune de personal și capabilități pentru a-și îndeplini misiunile stabilite și angajamentele asumate de țara noastră în sistemul de securitate regională“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii