Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O formaţie de aeronave va survola cerul Bucureștiului, acordând un ultim omagiu pilotului Ion Dobran

ro

26 Sep, 2021 12:47 2188 Marime text

 
  • O formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” va survola partea de sud a Municipiul Bucureşti, astăzi, în jurul orei 14.00, pentru a acorda un ultim omagiu pilotului de vânătoare Ion Dobran.

Veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare ai cărui piloţi au scris multe pagini glorioase în istoria aviaţiei militare.

General–locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii.

Iată mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook a MApN!

Ion Dobran

”A plecat și Fachirul.
Am fost binecuvântat să privesc în ochii unui erou adevărat.

În război: ,,Căutam să doborâm, nu să omorâm! Dacă sărea cu paraşuta mă bucuram că ştiam că acasă îl aşteaptă o mamă, o soţie, o logodnică. Eu toată durata războiului am purtat fotografia mamei la inimă.”

După război: ,,Ne-a făcut strungari la Timpuri Noi. Da’ nu-mi era ruşine, că la bancu’ de probă era un comandor, Cosâmbescu, murdar şi plin de ulei, la turnătorie, munca cea mai murdară, era unu’ decorat cu Mihai Viteazu’.”

340 misiuni la inamic, 74 lupte aeriene, 11 victorii aeriene şi un avion distrus la sol. A fost doborât de trei ori, scăpând cu viaţă fără răni grave.” - mr. Florin Jianu


Generalul-locotenent (rtr.), erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, îşi va continua zborul nestingherit şi după trecerea la cele veşnice, urmându-şi visul ce l-a călăuzit o viaţă, este mesajul postat pe pagina MApN.

Citește și: Doliu în Armata României. Un general, erou al celui de-al doilea Război Mondial, s-a stins din viață

Sursă foto: Facebook/MApN


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii