Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O familie de lebede s-a plimbat în jurul rafinăriei Petromidia

ro

08 May, 2021 00:00 2144 Marime text
  • Rompetrol - KMG International are o politică prietenoasă cu mediul
  • În timpul iernii, datorită temperaturii ridicate a apei, iazurile devin un adevărat refugiu pentru păsări

Natura ne surprinde zi de zi, iar angajații de la rafinăria Petromidia s-au bucurat de prezența unei familii de lebede, care „s-a plimbat” puțin prin rafinărie, serile trecute. Rompetrol - KMG International are o politică prietenoasă cu mediul, iar prezența lebedelor este dovada vie că măsurile luate pentru protejarea naturii sunt eficiente.  
 
„Aceasta este una din multele familii de #lebede care au #habitatul pe lacurile din jurul rafinăriei #Petromidia. Numărul acestora crește an de an, iar primăvara este un adevărat spectacol pentru colegii care observă tinerele generații. Uneori, deplasările lor au loc în apropierea #rafinăriei, dar prin grija celor de la Protecția Animalelor, ajung mereu în mediul lor natural.”, scrie pe pagina de Facebook a Rompetrol - KMG International.
 

 În timpul iernii, datorită temperaturii ridicate a apei, iazurile devin un adevărat refugiu pentru păsări

 
„Platforma Petromidia are un sistem de monitorizare a apelor subterane în amonte, în interiorul și în aval de rafinărie. Pentru fiecare proiect nou, este analizat și evaluat impactul activității asupra biodiversității.
 
Stația de epurare a apelor reziduale ale Rompetrol Rafinare, care colectează atât apa uzată din platforma Petromidia, cât și apele menajere din orașul Navodari, are pe lângă cele două etape de tratare (mecanico-chimice și biologice) și o etapă terțiară constând din două iazuri situate în Rezervația Deltei Dunării. În această ultimă etapă, are loc o tratare naturală a apei înainte de deversarea în Marea Neagră.
 
Deși această zonă a fost creată artificial,  în timp, datorită condițiilor favorabile, această vastă suprafață de aproximativ 50 de hectare a devenit habitat pentru multe specii de animale. În timpul iernii, datorită temperaturii ridicate a apei, iazurile devin un adevărat refugiu pentru păsări”, se arată pe site-ul oficial al Rompetrol Rafinare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii