Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O elevă de clasa a VII-a și-a tăiat venele la școală, în timpul unei ore. "Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii nimeni nu vede nimic"

ro

15 Apr, 2022 20:52 3628 Marime text
Copil care plânge Foto PixabayO elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Broscăuți, din județul Botoșani, și-a tăiat venele chiar în unitatea de învăţământ, în timpul unei ore, la începutul lunii aprilie, după ce i-a cerut voie profesorului să meargă la baie, unde şi-a pus în aplicare planul. 


Se pare că totul a plecat de la unele neînţelegeri avute cu părinţii. 


Copila a fost găsită, i s-a acordat primul ajutor de către personalul din şcoală, după care au fost anunţaţi părinţii. 


Un alt incident grav a avut loc tot în județul Botoșani, la începutul lunii. Un elev cu nevoi speciale, în vârstă de 17 ani, care învață la Liceului Tehnologic din Flămânzi, județul Botoșani, a ajuns la spital după ce a suferit arsuri de gradele II și III pe 18-20% din corp, în timpul orelor de curs.  


El a spus că ar fi fost incendiat de colegi, însă aceștia au susținut că și-ar fi dat foc singur, cu un spray de șters tabla și o brichetă.   


În urma acestor incidente grave, directorii de şcoli din Botoșani fost convocați în şedinţă cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. 



Referindu-se la cazul de la Broscăuţi, inspectorul şcolar general, Ada Macovei, a subliniat că este foarte important ca toate cadrele didactice să fie foarte atente la comportamentul copiilor, pentru a putea interveni atunci când ei au nevoie de ajutor, chiar dacă nu solicită acest lucru.


„Avem datoria să ne ocupăm de copii și să vedem ce se întâmplă cu ei. Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre copiii pe care îi avem în fața noastră și să vedem ce li se întâmplă. Ca să nu ne mai trezim că pleacă un copil din oră și se duce la baie și își taie venele. Și nu a văzut nimeni nimic, nu a observat nimeni toată ziua că se întâmplă ceva cu copilul acesta, dintr-o armată de profesori și de personal al școlii nimeni nu vede nimic”, a precizat Ada Macovei.


Sursa Monitorulbt.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii