Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăţi privind vârsta de pensionare a medicilor care deţin funcţii de conducere în spitale, în Monitorul Oficial

ro

04 Jan, 2019 00:00 5441 Marime text

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 3 din data de 3 ianuarie 2019, a fost publicată legea pentru modificarea Legii nr. 95 din anul 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
 
Astfel, se modifică două puncte care fac referire la vârsta de pensionare a medicilor care deţin funcţii de conducere în unităţile spitaliceşti.
 
Conform Monitorului Oficial, la articolul 185, aliniatul (13) se modifică şi va avea următorul cuprins: „Medicii, indiferent de sex, care îndeplinesc vârsta de 67 de ani după dobândirea funcţiei de conducere şi care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 67 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere care face parte din comitetul director al spitalului public sau de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical”.
 
La articolul 391, aliniatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: „Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitatea până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puţin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii