Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutate Ce categorie de persoane este scutită de taxa de pod de la Fetești și Cernavodă

ro

05 May, 2021 00:00 7608 Marime text
  • Persoanele cu handicap care dețin o mașină sau cele care sunt îngrijite de alte persoane nu mai plătesc taxa de pod de la Fetești și Cernavodă
 
Mașinile folosite de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sau autoturismele deţinute de persoanele care au în îngrijire aceste persoane au gratuitate pe podurile de la Feteşti şi Cernavodă. Astfel, scutirea de la a plăti de pod este precizată într-un ordin al Ministerului Transporturilor. Astfel, gratuitatea se aplică începând cu finele lunii aprilie.
 
Ordinul vizează exceptarea de la plata tarifului de trecere autoturismele deţinute sau folosite în baza unui drept legal de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sau deţinute de persoane îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele acestor persoane pentru trecerile peste podurile de la Feteşti şi Cernavodă.
 
Excepția se realizează în baza unor permise de liberă trecere eliberate pe o durată de 12 luni de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. Permisele sunt emise în urma unei cereri din partea persoanelor cu handicap sau din partea persoanelor care le au în grijă, iar exceptarea va fi valabilă pentru un singur autoturism.
 
Trecerea pe baza acestor permise se va face, în cazul Agenţiei de Încasare Feteşti, prin benzile marginale, inscripţionate cu semnul „cash”.

Amintim faptul că taxa de trecere a podului peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă este de 13 lei pentru o singură trecere a vehiculelor rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto (autoturisme), șoferii acestor vehicule având posibilitatea de a achita, dacă au nevoie, un tarif redus în sumă de 208 lei pentru 20 de treceri. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii