Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NOTA INFORMATIVA PRIVIND SUBVENTIA ACORDATA LA INCALZIRE PE PERIOADA SEZONULUI RECE 2011-2012 LA NAVODARI

ro

17 Oct, 2011 19:00 1690 Marime text

Conform prevederilor OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece va aducem la cunostinta urmatoarele:

1) Conditii de acordare a ajutorului de incalzirea locuintei
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda familiilor si persoanelor singure numai pentru locuinta de domiciliu, sau resedinta. Titularul ajutorului pentru incalzirea locuintei este reprezentantul familiei/persoana singura care poate fi:
-proprietarul locuintei ;
-persoana care a instrainat locuinta in baza unui contact cu clauze de intretinere;
-titularul contractului de inchiriere ori alt membru din familie major si legal imputernicit de proprietarul locuintei sau de titularul contractului de inchiriere;
- reprezentantul legal al persoanei care nu a implinit 18 ani.

Printre documentele solicitate se numara formularul de cerere si declaratie pe propria raspundere stabilit prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante. La completarea cererii, titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau in considerare toate veniturile realizate, cu exceptia ajutorului social prevazut de Lg.416/2001, burselor de studiu, burselor sociale si a sprijinului financiar "Bani de liceu" prevazut de H.G .1488/2004. Stabilirea dreptului se face incepand cu luna in care se depune cererea , in intervalul 1-20 a fiecarei luni, pentru sezonul rece noiembrie 2011- martie 2012. Pentru inceputul sezonului rece termenul de depunere a cererilor este de 25 .10. 2011.

2) Modificari ce trebuie comunicate de catre beneficiari

Titularii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa comunice comisiei de primire a cererilor, orice modificare intervenita in componenta familiei si a veniturilor acesteia, in termen de 5 zile de la data modificarii, printr-o noua declaratie. Modificarea sau, dupa caz, incetarea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei, se fac incepand cu luna urmatoare celei in care au intervenit modificarile.

3) Verificare si monitorizare prin ancheta sociala
Pentru verificarea veridicitatii datelor inscrise in declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile declarate , OUG 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, prevede efectuarea de anchete sociale pentru cel putin 60% dintre beneficiarii dreptului la ajutor pentru incalzirea locuintei. Beneficiarii carora li se vor efectua anchete sociale vor fi nominalizati de catre Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Constanta, drept urmare, este necesar sa colaborati cu personalul cu atributii in asistenta sociala ce va efectua anchetele sociale pe raza orasului Navodari.

4) Masuri legislative privind neregulile constatate
Dreptul la ajutorul de incalzire inceteaza iar sumele incasate necuvenit se recupereaza in conditiile legii in urmatoarele situatii:
- in situatia in care beneficiarul ajutorului de incalzire refuza sa furnizeze informatiile si documentele necesare pentru intocmirea anchetei sociale;
- daca se constata, prin ancheta sociala, ca la completarea cererii si declaratiei pe propria raspundere nu a fost declarat corect numarul membrilor de familie , veniturile ori bunurile detinute.

Si totodata, persoanele care nu declara corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute, asa cum sunt acestea trecute in formularul de cerere si declaratie pe propria raspundere , pot fi sanctionate cu amenda de la 200 lei la 1000 lei , conform prevederilor OUG 70/ 2011.Cererile pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale si energie termica furnizata in sistem centralizat se pot ridica de la sediul S.C.TERMICA DISTRIBUTIE SRL (sediul fostului ECOTERM NAVODARI), unde se vor depune ulterior insotite de alte documente justificative. Cererile pentru incalzirea locuintei cu lemne carbuni si combustibili petrolieri se pot ridica de la Sediul Directiei de Asistenta Sociala Navodari, unde se vor depune ulterior insotite de alte documente justificative. Ajutoarele pentru incalzirea locuintei se acorda in raport cu veniturile familiei sau persoanei singure dupa cum urmeaza:
-pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale valoarea ajutorului lunar este cuprinsa cuprinsa intre 262 lei si 19 lei, in functie de veniturile familiei, dar nu mai mult de 615 lei pe membru de familie;
-pentru incalzirea locuintei cu energie termica furnizata in sistem centralizat compensarea procentuala aplicata la contravaloarea energiei termice consumate lunar de consumatorul vulnerabil se acorda intre 90% si 5%, in functie de veniturile familiei dar nu mai mult de 786 lei pe membru de familie.
-pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri ajutorul lunar acordat este cuprins intre 54 lei si 16 lei , in functie de veniturile familiei dar nu mai mult de 615 lei pe membru de familie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii