Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi exerciții cu trageri reale de luptă, în Poligonul Capu Midia (GALERIE FOTO)

ro

13 Apr, 2022 15:34 1358 Marime text


Trageri în poligon, foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
Timp de două săptămâni a fost activitate intensă în poligonul din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu"(CNIApAA) .



Două batalioane, două scenarii diferite, mai mulți inamci fictivi, un singur rezultat: ținte aeriene nimicite! Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia a fost locul în care, în total, peste 200 de militari și-au arătat îndemânarea și priceperea în a combate forțele ostile care au încercat să îi atace prin surprindere. Comandanții le-au pregătit scenariile de luptă astfel încât să le pună în valoare abilitățile de trăgători și să vadă cum lucrează în echipă.


Militarii batalioanelor de apărare antiaeriană din Brașov și Bacău (Batalionul 635 Apărare Antiaeriană “Precista” si Batalionul 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului”) au executat trageri antiaeriene și antitanc cu complexul Oerlikon (calibrul 2x35 mm), cu tunul de calibrul 2x30 mm și cu mitraliera antiaeriană calibrul 12,7 mm (DȘKM) asupra țintelor lansate de specialiștii poligonului complex de trageri.


Ca un element de noutate, la instruirea din poligonul de la malul mării au participat și câțiva rezerviști voluntari care au făcut parte din echipaje și au avut primul contact cu adrenalina tragerilor reale de luptă.

 

“Sunt la prima tragere la Capu Midia. A fost o experiență plăcută, interesantă și aș vrea să mai particip. E ceva nou și ceva util pentru mine și pentru pregătirea mea”, a spus Ion Radu, soldat rezervist voluntar.



Instruirea este permanentă în ArmataRomâniei !


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“  a materialului.   


Text și foto: locotenent Anca Medrea 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii