Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noapte sfântă pentru comunitatea musulmană

ro

17 Apr, 2023 20:03 1573 Marime text
Reprezentanții comunei Cumpăna transmit un mesaj special pentru musulmanii care locuiesc în comună și nu numai. Aceștia au parte de o noapte specială de rugăciune în această sare, fiind cunoscută ca „Noaptea Gloriei”.

„Pentru musulmanii din întreaga lume, astăzi, în cea de-a 27-a noapte a lunii Postului Ramazan, are loc “Kadir Gecesi”, o noapte de rugăciune și recunoștință, cunoscută ca „Noaptea Puterii”, “Noaptea hotărârii divine”, “Noaptea Destinului”, sau “Noaptea Gloriei”. În această noapte, în anul 610 la Mecca, Profetului Mohamed i-au fost revelate primele versete ale Coranului, de către Allah prin intermediul Arhanghelului Gabriel.

Se spune că „Noaptea Puterii face cât 1000 de luni”, rugăciunile făcute în această noapte având o importanță deosebită, considerându-se că Porțile Raiului sunt deschise, iar îngerii umblă pe Pământ, fiind o noapte a iertării. Este un bun prilej pentru orice credincios musulman să îşi evalueze relaţia cu familia, să privească asupra faptelor săvârşite şi să mediteze asupra relaţiei cu Bunul Creator.

Cu acest prilej, le dorim fraților noștri musulmani o noapte de Kadir binecuvântată!

Kadir Gecemiz Mübarek olsun!
Kadîr Keșemîz qayîrlî bolsîn!
Laylat-ul Qadr Mubarak!”, se arată pe pagina oficială.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii