Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă- „Pentru România, Kazahstan este un partener-cheie din Asia Centrală“

ro

17 Oct, 2023 19:42 881 Marime text
foto: facebook.com Nicolae Ciucă, a evidenţiat, marţi, în întâlnirea cu ambasadorul Republicii Kazahstan la Bucureşti, Ali Yerlik, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări, în actualul context internaţional plin de provocări.

Pentru România, Kazahstan este un partener-cheie din Asia Centrală, zonă care prezintă un interes economic deosebit din punctul de vedere al importurilor necesare sectorului energetic. Războiul din Ucraina pune presiune pe tranzitul acestor resurse spre România, având în vedere faptul că rutele kazahe tranzitau teritoriul Rusiei, a transmis Ciucă. 

Iată postarea de e Facebook a lui Nicole Ciucă:

M-am întâlnit astăzi cu ambasadorul Republicii Kazahstan la București, Excelența Sa Ali Yerlik, cu care am discutat despre evoluția relațiilor dintre țările noastre, în actualul context internațional plin de provocări pe multiple planuri.

Pentru România, Kazahstan este un partener-cheie din Asia Centrală, zonă care prezintă un interes economic deosebit din punctul de vedere al importurilor necesare sectorului energetic. Războiul din Ucraina pune presiune pe tranzitul acestor resurse spre România, având în vedere faptul că rutele kazahe tranzitau teritoriul Rusiei.

Întâlnirea recentă a președinților din România și Kazahstan a ridicat relația bilaterală politică la un nivel care va permite dezvoltarea viitoare a relațiilor economice dintre cele două țări, astfel încât să tindem spre o echilibrare a balanței comerciale. Domeniile sectoriale în care putem dezvolta cooperarea țin de știința și tehnologia din energia verde, industria chimică, educație și tehnologia SMR.

Împreună cu Excelența Sa, ambasadorul Yerlik, am apreciat că schimburile economice dintre cele două țări au un potențial de creștere consistent, iar relațiile noastre se pot consolida pe viitor, în toate domeniile. Diplomația parlamentară are un rol specific în întărirea relațiilor dintre state, iar din poziția de președinte al Senatului voi depune, în continuare, toate eforturile pentru a fructifica pentru România acest tip de dialog bilateral.- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Marcel Ciolacu, anunț de ultim momente despre mărirea salariului minim


  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii