Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră „Măsurile de consolidare a Flancului estic se completează foarte bine cu investiţiile americane avute în vedere în România“ (VIDEO)

ro

08 Feb, 2022 12:53 1605 Marime text

Nicolae Ciucă a susținut, marți, 08 februarie, declarații de presă.

Prim-ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru energie, subliniind că este nevoie de o soluţie care să fie înţeleasă şi asumată atât de Guvern, cât şi de către furnizori, distribuitori, producători şi de mediul de afaceri.


"Acest subiect a fost ridicat şi la întâlnirea de astăzi. Am stabilit cu dumnealor că la nivelul Guvernului, în urma deciziilor care au fost luate, ultima fiind cea din 15 ianuarie, prin care să asigurăm măsurile compensatorii pentru lunile februarie şi martie, să lucrăm împreună, ceea ce am şi făcut, întrunindu-ne pentru prima dată în comitetul interministerial, pentru a căuta soluţii împreună cu dumnealor şi cu consumatorii.


Le-am spus foarte clar că în centrul preocupărilor Guvernului sunt cetăţeanul şi menţinerea deschisă a activităţilor economice", a declarat Ciucă.



Premierul a mai declara că măsurile asiguratorii privind consolidarea Flancului estic de care beneficiază România, ca rezultat al Parteneriatului strategic cu SUA şi statutului de membru NATO şi UE, se completează "foarte bine" cu măsurile economice şi cu investiţiile pe care oamenii de afaceri americani vor să le facă în ţara noastră.


Şeful Executivului a fost participat la un forum economic organizat de Camera de Comerţ Americană în România - AmCham România.

 

"A fost un prilej foarte bun prin care am putut să aflăm care sunt intenţiile oamenilor de afaceri membri ai acestei organizaţii. Şi, desigur, a fost o oportunitate foarte bună pentru noi să transmitem care sunt viziunea şi liniile de efort la nivel guvernamental pentru a putea să obţinem beneficiile maxime pentru cetăţenii români în tot ceea ce reprezintă consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite şi, de asemenea, să putem să stabilim liniile în care noi putem să întărim încrederea investitorilor americani în mediul de afaceri din România", a afirmat Ciucă. 




Sursa foto-video: facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii